Garantie privind pozitia pentru site promovat

Se poate oferi o garantie reala privind atingerea unui anumit ranking pentru un site promovat?

Din punctul nostru de vedere, acest lucru este aproape imposibil datorita faptului ca algoritmul Google de indexare a site-urilor este strict confidential si nu este cunoscut de nimeni. Pe de alta parte, exista foarte multe proceduri considerate a fi buna practica in optimizarea site-urilor, multe dintre ele fiind recomandate chiar de cei de la Google. Ceea ce o firma de SEO trebuie sa garanteze, este ca va urmari cu cea mai buna diligenta profesionala realizarea scopului propus.

Ca o mica paranteza, recent, am fost contactati de un cabinet de avocatura pentru servicii SEO. Totodata, ni s-a cerut expres sa garantam contractual prima pagina in Google pentru cuvantul cheie “cabinet avocatura”, urmand ca in caz contrar, plata sa fie returnata. In acel moment i-am intrebat daca si ei returneaza banii atunci cand pierd procesele clientilor lor.
O forma de garantare a ranking-ului pentru anumite pozitii in Google ar fi posibila daca se realizeaza o analiza detaliata a backlink-urilor site-urilor concurente, pentru a se stabili unde este necesar sa se construiasca link-uri pentru site-ul promovat, astfel incat sa atinga pozitiile dorite in motorul de cautare. Cu toate acestea, acest proces este foarte costisitor.

Poate o agentie SEO sa garanteze prima pagina Google pentru un site?
Am observat, in ultima perioada, tendinta micilor afaceri si a antreprenorilor din Romania de a solicita garantii contractuale pentru rezultatele SEO, respectiv pentru aducerea si afisarea site-ului pe prima pagina Google.

Desi intelegem aceasta dorinta de a avea o garantie pentru prima pozitie in cautarile Google sau ranking pe prima pagina Google, este important sa se inteleaga de ce o agentie SEO de incredere nu va garanta niciodata o anumita pozitie a site-ului pe Google. Ceea ce o firma SEO poate garanta in schimb sunt anumite actiuni de optimizare a site-ului, o crestere a traficului relevant in site cu provenienta Google si, in anumite cazuri, o imbunatatire a conversiilor provenite din traficul cu sursa Google organic.

Chiar daca avem dovada unor rezultate SEO exceptionale obtinute in timp atat cu site-ul nostru, cat si cu site-urile clientilor nostri, chiar daca suntem increzatori ca putem obtine pozitionari bune in Google pentru site-urile realizate si promovate de noi, suntem de parere ca, pentru o firma SEO serioasa, nu este etic sa garanteze clientului rezultate pe prima pagina Google. In afara faptului ca aceasta practica este impotriva politicilor Google, fiind considerata publicitate falsa, vom explica, in cele ce urmeaza, care sunt motivele pentru care nu puteti avea incredere intr-o agentie SEO care garanteaza prima pagina Google.

De ce serviciile de optimizare site si promovare Google SEO pot fi garantate contractual, insa o agentie SEO serioasa nu va garanta niciodata prima pagina Google pentru un site?
Iata 7 lucruri de retinut despre activitatea agentiilor de promovare si marketing online care ofera servicii de optimizare SEO de incredere:

  1. firma SEO nu are control asupra algoritmilor folositi de catre Google in pozitionarea site-urilor in rezultatele motoarelor de cautare.
  2. o agentie SEO de incredere isi va concentra activitatea pe optimizarea SEO a site-ului pentru cuvinte cheie care aduc conversii si trafic relevant in site. Cu toate acestea, desi o firma SEO poate aduce mai mult trafic in site si poate ajuta la cresterea numarului de comenzi online cu sursa Google organic, din motive obiective, o firma de promovare nu poate fi in totalitate responsabila pentru vanzari.
  3. datorita competitivitatii pentru anumite cuvinte cheie, a schimbarilor continue in algoritmii folositi de catre Google pentru pozitionarea site-urilor in paginile cu rezultatele de cautare si a altor factori asupra carora nu detine control, agentia SEO nu poate sa garanteze prin contract pozitia 1 in Google sau aparitia constanta a site-ului Beneficiarului pe primele 10 pozitii cu rezultatele de cautare Google pentru un anume cuvant sau expresie cheie.
  4. este mai dificil sa se obtina rezultate SEO rapide pentru site-urile noi create intrucat acestea nu au un istoric de optimizare SEO.
  5. activitatea de optimizare SEO este una continua, cu rezultate pe termen mediu sau lung. Prin urmare, nu puteti avea asteptari nerealiste in legatura cu pozitionarea site-ului in prima pagina cu rezultate Google imediat dupa inceperea activitatii sau asteptari de crestere brusca a traficului provenit din Google pe site.
  6. ocazional, este posibil ca motoarele de cautare sa scada pozitia site-ului in rezultatele cautarii, aparent fara un motiv anume. Alteori, clasamentul site-ului va urca in rezultatele de cautare dupa anumite cuvinte cheie, aparent fara a desfasura o activitate SEO aditionala.
  7. datorita schimbarilor in algoritmii de pozitionare a site-urilor in rezultatele cautarii (“ranking algorithms”), a eforturilor facute de catre site-urile concurente in ceea ce priveste activitatea de optimizare SEO sau in ambele situatii, pozitiile site-ului in Google pot varia de la o zi la alta.

Agentia de promovare va recomanda o strategie integrata de marketing online, setarea unei campanii Google AdWords concomitent sau chiar inainte de inceperea activitatii si eforturilor de optimizare SEO. Planificarea activitatii de optimizare SEO incepe chiar inainte de crearea propriu-zisa a site-ului. Contactati-ne pentru o oferta personalizata de web design, promovare si optimizare Google sau scrieti-ne experienta voastra legat de serviciile de optimizare SEO si promovare a site-ului.